„STOP Dodon”. Blocul Unirea cere demisia președintelui și a Guvernului Chicu | VIDEO

Cer demisia președintelui Igor Dodon și a Guvernului condus de Ion Chicu. Mai mulți reprezentanți ai blocului electoral „UNIREA”, format din cinci partide care pledează pentru unirea Moldovei cu România, au organizat astăzi un protest în centrul capitalei, cu genericul „STOP Dodon”. Manifestanții au ieșit în stradă fiind nemulțumiți de hotărârea executivului prin care mai mulți ambasadori au fost rechemați în țară.

Zeci de protestatari, membri ai blocului „UNIREA”, au protestat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală. Ei au condamnat hotărârea Guvernului prin care mai mulți diplomați au fost rechemați în țară, înclusiv ambasadorul Moldovei în România, Mihai Gribincea. Aceștia au acuzat Guvernul și pe șeful statului că încearcă să anuleze realizările mișcării de eliberare națională.

DORIN CHIRTOACĂ, președintele Partidului Liberal: Încercări barbare de redenumiri de străzi – Octavian Goga în Suvorov, piatra încearcă s-o scoată de aici și să pună monumentul așa-numit ”Rodina – Mati”, restaurarea din nou a memorialului ”Eternitate”, când noi avem cu totul alte probleme sociale și financiare în Moldova.

Potrivit lui Chirtoacă, a venit timpul ca cetățenii din Moldova să aibă parte de o viață normală, iar pentru ca acest obiectiv să fie realizat, președintele Igor Dodon ar trebuie să plece de la conducerea țării. Am încercat să obținem un comentariu de la secretarul de presă al șefului statului, Carmena Sterpu, însă nu a răspuns la telefon, iar consilierul pentru relații publice a prim-ministrului Ion Chicu a declarat următoarele:

VITALIE DRAGANCEA, consilier pe relații cu publicul al premierului Ion Chicu: Dacă domnul Chirtoacă posedă dovezi că vreunul din funcționarii publici a încălcat ceva, probabil, ar trebui să se adreseze la organele abilitate. Restul sunt doar niște cuvinte, niște cuvinte goale.

Organizatorii spun că protestele intitulate „STOP Dodon” vor continua până în momentul în care vor obține rezultatul dorit.

Spread the love

Check Also

Peste șase mii de persoane au trecut frontiera Republicii Moldova, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a …