O studentă, testată pozitiv cu COVID-19: Încă un cămin intră în autoizolare

Încă un cămin din al Universității Agrare, de pe strada Mircești 21/4 din capitală, se află în autoizolare, după ce o studentă a fost testată pozitiv cu COVID-19. Reprezentanții preturii sectorului Râșcani au oferit mai multe detalii în ședința Primăriei din această dimineață, scrie deschide.md.

La moment au fost izolate 62 de persoane. Căminul este împărțit în două părți: una pentru studenți și alta pentru profesori și familiile care locuiesc acolo. Familiile și profesorii, care au intrare aparte în cămin și nu au intrat în contact cu studenta infectată sunt în autoizolare, dar partea de cămin unde sunt studenții este în autoizolare. Rectorul Universității a organizat toate măsurile de siguranță. Poliția veghează sectorul din jurul căminului 24/24.

Totdodată, în sectorul Buiucani al Capitalei a fost instituită carantină asupra unui bloc locativ în care au avut loc trei îmbolnăviri. Informația a fost comunicată la ședința Primăriei Chișinău.

Menționăm că, în căminul de pe strada Mircești 21/4 se află studenții Facultății de Medicină Veterinară ai UASM.

Amintim că, vineri, 3 aprilie, Căminul Facultăţii Cadastru şi Drept de la Universitatea Agrară a intrat în carantină după ce o studentă a fost testată pozitiv cu COVID-19. La moment în căminul respectiv locuiesc 14 studenţi. Totodată, și căminul Facultăţii de Economie e în carantină în urma depistării unui student COVID-19. În acest cămin se află la moment 10 studenţi.

Spread the love

Check Also

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală și-a deschis porțile: Cum sunt respectate restricțiile? | VIDEO

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală din capitală astăzi și-a deschis porțile pentru …