Suntem considerați cea mai săracă țară din Europa, dar numărul milionarilor este în continuă creștere. Datele Serviciul Fiscal de Stat | VIDEO

Suntem considerați cea mai săracă țară din Europa, dar numărul milionarilor este în continuă creștere. Anul trecut, aproape trei mii de moldoveni au obținut venituri de peste un milion de lei. Datele au fost prezentate de către Serviciul Fiscal de Stat.

Deși pandemia și seceta au pus pe pauză unele afaceri din Moldova, iar altele chiar au falimentat, totuși unii moldoveni au obținut venituri fabuloase. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, numărul milionarilor a crescut anul trecut cu peste 400 de persoane, față de cel precedent. Astfel, în 2020, an de criză, am avut aproape 3 mii de milionari în lei.

MILIONARII DIN MOLDOVA
2020 – 2 962 de cetățeni
2019 – 2 515 de cetățeni

Peste 2 200 de oameni au declarat venituri între unu și trei milioane de lei, iar 117 persoane au obţinut fiecare câte 11 milioane de lei în an. Averea tuturor se ridică la aproape 10 miliarde de lei, fiind reținut impozit de peste 600 de milioane.

SERGHEI PUȘCUȚA, director SFS: „Pe primul loc, sursa de venit rămâne a fi salariul. Observăm o creștere de 3,88% a acestor venituri salariale. Avem o scădere de circa 6,5% a veniturilor obținute de către cetățeni de peste hotare și înțelegem cu toții că economia a fost afectată de această pandemie”.

Datele prezentate de Serviciul Fiscal de Stat mai arată că cel mai tânăr milionar din Moldova are 18 ani, cel mai bătrân – 97, iar cei mai mulți milionari au între 40 și 60 de ani.

VÂRSTA MILIONARILOR
cel mai tânăr milional – 18 ani
cel mai în vârstă milionar – 97 ani

Spread the love

Check Also

Mansarda unui bloc de locuit din capitală a luat foc

Mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Creangă din sectorul Biuicani al capitalei …