„Suntem indignați că Ion Ceban spune că faceți scuar, dar acum se face spălătorie”. Mai mulți locuitori ai sectorului Buiucani, al capitalei, sunt revoltați de decizia Primăriei | VIDEO

Mai mulți locuitori ai sectorului Buiucani, al capitalei, sunt revoltați de faptul că, deși Primăria le-a promis că în zonă va fi amenajat un scuar, s-au pomenit că lângă blocul lor de locuit se construiește o spălătorie auto. Oamenii spun că parcul a fost doar un pretext folosit de municipalitate pentru a autoriza construcția unui obiect, care, în opinia lor, nu-și are locul în apropierea blocurilor locative. În timp ce ei spun că au fost mințiți, reprezentanții Primăriei afirmă că zona verde este în proces de amenajare, iar terenul pe care se construiește spălătoria a fost privatizat încă în 2008.

Oamenii care locuiesc la ieșirea din Chișinău, în apropiere de traseul Șoseaua Balcani, sunt nemulțumiți de faptul că în preajmă se construiește o spălătorie auto, deși municipalitatea a declarat că în acel loc va fi amenajat un scuar.

„Ei când au fost ne-au spus că ne vor construi un parc, unde am putea să ne plimbăm. Și până la urmă au defrișat toți copacii și tufișurile pe care personal le-am plantat. Am o întrebare: cine le -a permis să privatizeze acest pământ? Și dacă au privatizat scuarul, trebuia să pună flori, dar nu să construiască spălătorii”.

„Cum așa să facă spălătorie? Toate substanțele chimice vor ieși apoi ne vor ucide pe noi, de la casă până la construcție sunt zece metri”.

„Sub pretextul parcului se construiește spălătoria auto. Și unde este logica să construiască aici lângă casele de locuit o spălătorie care va funcționa 24 de ore și va produce gălăgie? Mai avem o spălătorie de așa gen mai sus și oamenii acolo, la fel, se plâng, deoarece vin clienții la 3 noaptea fac gălăgie și consumă alcool”.

Pretorul din sectorul Buiucani, Vadim Brânzaniuc, ne-a explicat că terenul, care a fost deja îngrădit, este privatizat de un agent economic. Deși pretura nu agrează construcția unei spălătorii auto, în acest caz nu are pârghii pentru a interveni.

VADIM BRÎNZANIUC, pretorul sectorului Buiucani: „Pretura construiește parcul pe terenul proprietății municipale, unde anterior a fost stația de așteptare a mai multor rute de microbuz, iar la construcția de alături nu avem nicio atribuție. Ba mai mult, considerăm că nu este locul unei spălătorii auto”.

Locuitorii din strada Șoseaua Balcani 8/2 spun că sunt dezamăgiți de atitudinea primarului din Chișinău, Ion Ceban, pe care îl acuză că nu s-a consultat cu ei atunci când s-a dat undă verde acestei construcții.

„Suntem foarte indignați că domnul primar Ion Ceban spune la toate canalele de televiziune că faceți scuar, dar acum se face spălătorie”.

„Vreau să spun domnului Ceban pentru că noi aveam încredere în el și brusc iată că vedem aceste garduri. La ce bun toate acestea, măcar cineva ne-a întrebat pe noi?”

De cealaltă parte, consilierul pe comunicare al primarului din Chișinău, Natalia Ixari, ne-a comunicat că terenul a fost privatizat în 2008, atunci când Ion Ceban nu se afla la cârma capitalei. Cât privește amenajarea unui scuar, pe o suprafață de 24 de ari în acea zonă, Ion Ceban, a anunțat pe Facebook în data de 25 iunie. Întâmplător sau nu lucrările au demarat concomitent, cu doar două zile mai târziu, de la eliberarea autorizației de construcție a spălătoriei de către Primărie.

Spread the love

Check Also

Sătui până peste cap de ambuteiajele din oraș? La Buiucani se organizează un marș al automobiliștilor

Șoferii din Capitală intenționează să protesteze pașnic împotriva ambuteiajelor infernale din oraș. Mai exact, este …