„Suntem nevoiți să cerem ajutorul conducerii”. Transportatorii protestează în PMAN. Niciun reprezentant al Guvernului nu a ieșit în fața mulțimii | VIDEO

Piața Marii Adunări Naționale s-a transformat într-o adevărată parcare de mașini. Se întâmplă după ce zeci de transportatori din toată țara au ieșit la protest cu microbuzele în fața Guvernului, nemulțumiți de faptul că Ministerul Infrastructurii a refuzat solicitarea de majorare a tarifelor pentru călătorii. Ei spun că nu mai fac față cheltuielilor enorme și, în special, celor pentru carburanți. În fața mulțimii nu a ieșit niciun reprezentant al Guvernului, iar anterior, vicepremierul Spînu a declarat că nu acceptă majorări, fără a cunoaște detalii despre formarea prețului.

Șoferii de microbuze susțin că deși benzina și motorina s-a scumpit, prețurile pentru biletelele de călătorie au rămas neschimbate.

„Sunt în acest domeniu de 41 de ani. Mi-am legat destinul de transport. Nu am venit aici cu lozinci politice, dar ne-a ajuns cuțitul la os. Nu se mai poate așa. Totul se scumpește. Noi am socotit și din octombrie anul trecut până în octombrie anul acesta, prețul la motorină s-a majorat cu cinci lei”.

„S-au majorat prețurile la piesele de schimb foarte esențial. Fluxul de călători s-a redus foarte simțitor și toți acești factori și noi suntem nevoiți să cerem ca conducerea să se întoarcă cu fața spre noi”.

Transportatorii susțin că, ultima dată, tariful pentru călătoriile în transport a fost modificat la sfârșitul anului 2019, atunci când s-a stabilit un preț de 60 de bani pentru un kilometru. Acum ei cer dublarea acestuia. Reprezentanții Guvernului au declarat pentru TV6 că vor reveni mai târziu cu un comentariu.


Spread the love

Check Also

Accident grav în sudul țării: O autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat în șanț | VIDEO

Un accident rutier cu implicarea unei autocisterne, încărcată cu tone de combustibil, s-a produs astăzi …