Tabăra de vară ”Miorița” cu activități cognitive și vesele | VIDEO

Activități cognitive, master-class-uri și, desigur, jocurile preferate la aer liber, urmate de mese delicioase și odihnă. Cam așa arată o zi la tabăra de vară ”Miorița”.

Vlada și Daniela au o misiune importantă: le dau lecții celor mici despre cum e construit și funcționează corpul uman. Astfel, fetele pun umărul la instruirea generației în creștere.

VLADISLAVA PAȘCAN, voluntar:

”Făcând asta, noi ne educăm pe noi în primul rând, pentru a putea prezenta panourile pe care le-am prezentat, pentru ca ulterior să plecam la alte tabere, la alte școli pentru a putea instrui pe alții.”

Una dintre priorități este promovarea modului sănătos de viață, iar pentru asta copiilor li se oferă sfaturi prețioase.

DANIELA COGLUG, voluntar:

”Unul dintre lucrurile cele mai importante ale centrului nostru sunt serviciile gratuite și confidențiale. Acest lucru îi invață pe tineri că nu sunt singuri și că pot apela în fiecare zi la psiholog sau la oricare alt specialist al centrului nostru pentru a vorbi cu aceștia. Astfel să-și rezolve problemele lor.”

          „Imi place foarte mult să modelez lutul și îmi place mult să creez ceva și apoi să admir lucrarea mea.”

Copiii sunt atât de implicați în activități, încât nu observă cum zboară timpul. La ora prânzului tabăra este străpunsă de aromele bucatelor. Tinerii sunt hrăniți bine, meniul este nu doar divers, ci și delicios.

”Pilaf și borș.

Cât de gustos este?

– La 100 de procente!”

      ”Tabăra este fenomenală.

       La cină avem iaurt, chifle, biscuiți.”

     ”Iaurt, înghețată ne-au dat ieri. Totul a fost foarte bun!”

După prânzul copios, urmează un somn sănătos. Iar spre seară, copiii vor avea parte de jocuri intelectuale și sportive în echipe. Totul ca timpul petrecut la tabără să fie util, dar și vesel.

Spread the love

Check Also

Coronavirus: 373 de persoane sunt în stare gravă. Pe parcursul nopții nu au fost înregistrate decese

Pe parcursul nopții de 11 iulie nu au fost înregistrate decese în rândul pacienților infectați …