Teatrul Dramatic Rus A. Cehov își declară sezonul jubiliar deschis | VIDEO

Teatrul dramatic rus „Anton Cehov” și-a deschis în ajun sezonul jubiliar, aniversând 85 de ani de la fondare. Conform tradiției, noul ciclu teatral a început cu o premieră – „Iepurele alb sau când nu sunt toți acasă”, montat de artistul emerit al Moldovei, Dmitrii Koev. Mai multe  despre spectacol, dar și despre întreaga viață a teatrului, urmăriți în reportajul care urmează. 

Spectacolul „Iepurele alb sau când nu sunt toți acasă” a fost montat după comedia semnată de Mary Chase – „Garvy”. Elwood Daud este un ciudat care la vârsta de 40 de ani, locuiește sub același acoperiș cu sora sa. El are un prieten – un iepure de doi metri înălțime, pe nume Garvy.

Totul bine și frumos, doar că, cu excepția lui Elwood, nimeni altcineva nu îl vede pe acest iepure.

Sora lui încearcă să-și mărite fiica căreia i-a cam sunat demult ceasul biologic, însă unchiul ciudat care locuiește cu ele, care mai are și  un oarecare prieten invizibil, îi dă toate planurile peste cap. Pierzându-și răbdarea, sora acestuia decide să îl trimită pe Elwood la casa de nebuni. Următorul prieten pe care și-l face uriașul iepure Garvy este, surpriză, nimeni altcineva decât medicul șef al spitalului pentru bolnavii mintal. Spectacolul este extrem de neobișnuit, ceea ce îl face și mai interesant, iar regizorul Dmitrii Koev recunoaște că este pentru prima dată, de când lucrează la teatrul A.P. Cehov, când montează în acest stil. Aici fiecare cuvânt și mișcare reflectă un anumit  sens.

DMITRII KOEV, regizor, actor al Teatrului Dramatic  Rus „A.P. Cehov”: „Știți, teatrul, de regulă, nu ne învață, el ne oferă o istorie, o poveste, iar spectatorul deja asimilează ceea ce l-a intrigat mai mult, ceea ce a înțeles, prelucrează informația de care are nevoie. 32.28 Spectatorul singur alege, fie privește ca să învețe ceva, ca să se pună pe ganduri, fie doar pentru ca să se amuze.”

Sezonul jubiliar se va bucura, ca întotdeauna, de succes, spune directorul teatrului, Constantin Haret. Potrivit lui, în fiecare an pe scena teatrului se joacă câte 5-6 premiere, iar sălile sunt întotdeauna arhipline. Și asta pentru că celor din scenă mereu le reușește să ajungă la inimile spectatorilor și să îi sensibilizeze, să le transmită un oarecare mesaj, or asta și este rețeta succesului. Și publicul străin este familiarizat cu spectacolele teatrului A. P. Cehov. Anual, artiștii  merg în turneu. Astfel de călătorii sunt ca un fel de test pentru ei, afirmă Constantin Haret.

CONSTANTIN; HARET, directorul Teatrului Dramatic Rus A.P Cehov: „Anul acesta participăm din nou la proiectul federal din Rusia „Большие гастроли”. Cred că va fi la fel ca și anul trecut, atunci când am fost la Kurgan, în Celeabinsk. Întreaga sală de 850 de oameni ne aplauda în picioare și   strigau „bravo” la finele spectacolului. Nu este un drog, dar este foarte plăcut.”

Marea familie a Teatrului Dramatic Rus A.P. Cehov dă start noului sezon aniversar plină de forțe, energie, dar și cu o mare dorință de a aduce zâmbete pe fețele câtor mai mulți spectatori, montând  cele mai frumoase spectacole.

Spread the love

Check Also

Încă 2 persoane decedate de Covid-19; Bilanțul a ajuns la 21 de morți

Încă 2 persoane au decedat în această noapte de Covid-19. Anunțul a fost făcut de …