Temperaturile ridicate, o provocare pentru animalele de la Zoo | VIDEO

Temperaturile ridicate sunt o adevărată provocare pentru animalele de la Grădina Zoologică. Responsabilii de acolo, însă, ne asigura că întreprind toate măsurile ca mamiferele să nu fie afectate de razele fierbinți ale soarelui.

Cu sisteme de ventilare, bazine cu apă și pomușoare înghețate, așa sunt răsfățate animalele și păsările de la Grădina Zoologică în perioada caniculară. Cel mai greu fac față căldurii urșii, dar și leopardul zăpezii. În cazul lor se recurge însă la metode speciale de răcorire. De exemplu, leopardul zăpezilor are un aparat de aer condiționat instalat în volieră, iar urșii fac baie  de câteva ori pe zi.

Îngrijitorii de la Zoo spun că pentru animale, pe timp de vară, este importantă până și  alimentația. Așa că,  urșilor și maimuțelor li-se oferă fructe și pomușoare înghețate.

Se pare că totuși cele mai răsfățate sunt maimuțele. Acestea au zilnic un meniu sănătos și bogat în vitamine. Mai mult decât atât, acestea primesc în timpul zilei și niște sticluțe cu compot  de fructe.

OLGA IUZVAC, administratoare la Grădina Zoologică: „Sunt fructe cu brânză oferite la dejun, la amiază mănâncă terci pe lapte cu stafide  și seara se oferă ouă și carne numaidecât.”

Se ascund de razele fierbinți ale soarelui și păsările. Acestea ies din ascunzișurile  răcoroase doar pentru a se bălăci.

Vizitatorii spun că vara vin mai des la Grădina Zoologică, deoarece locația devine mult  mai frumoasă, atrăgătoare și în același timp cunosc și lucruri noi despre animale.

Responsabilii de la Grădina Zoologică spun că angajații lucrează ca furnicile, pentru ca  animalele și păsările  să nu aibă de suferit din cauza căldurii.

OLGA IUZVAC, administratoare la Grădina Zoologică: „Noi ce străduim în această perioadă să fim mai atenți. Mereu noi suntem atenți la prognoza meteo care ne așteptă și suntem pregătiți din timp.”

Nici păsările de la sate nu sunt lăsate uitării. Cei drept, nu se răcoresc cu ventilatoare și nici bazine cu apă în cotețe nu au. În schimb, gospodarii spun că le adăpostesc  la umbră și le dau  apă mai des.

La momentul dat, în colecția Grădinii Zoologice sunt peste 1.000 de animale de diferite  specii, de pe toate continentele, chiar și din Antarctida.

Spread the love

Check Also

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …