Toți lucrătorii medicali de la substația AMU Florești, testați la coronavirus | VIDEO

Toţi lucrătorii medicali ai substaţiei Asistenței Medicale Urgentă din Florești au fost testaţi pentru coronavirus. Asta după ce, zilele trecute, un medic din instituție a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19, iar alţi câţiva au fost plasați în carantină. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de șeful Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin.

Şeful Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, spune că lucrătorii medicali de la Asistența Medicală Urgentă din Florești au fost testaţi după ce săptămâna trecută un medic de pe ambulanță s-a infectat cu COVID-19.

BORIS GOLOVIN, director Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă: „Toţi care au fost după listă, care lucrează la noi la toţi au fost preluate probe. De la o singură persoană numai care este internată în spital nu s-au luat probe. Ei deja i-au prelevat din spital, dar restul absolut de la toţi. Acei care au indicaţii pentru izolare, care au fost în contact, au lucrat cu persoana bolnavă sunt izolaţi, ceilalţi care nu au fost în contact, care nu au semne clinice sunt în lucru, continuă lucrul mai departe.”

Potrivit şefului substaţiei de la Asistența Medicală Urgentă din Florești, în total, 50 de lucrători medicali au fost testaţi la virusul periculos. Responsabilii însă au refuzat să ne spună angajați sunt izolați și câți continuă să muncească.

CAROLINA LAZĂR, șefa substației AMU Florești: „- Câţi lucrători medicali sunt izolaţi şi câţi sunt la serviciu la moment? – Până când nu vă pot da datele. – De ce? – O să aflăm rezultatul şi după rezultat mai vorbim. – Nu ne puteţi spune câţi angajaţi aveţi la serviciu la moment? – Avem angajaţi la serviciu. – Câţi la număr? – La revedere. O zi bună!”

Vicedirectorul Spitalului Raional Florești, Ludmila Capcelea a declarat pentru postul nostru de televiziune că în prezent, în instituţia medicală sunt internaţi 2 pacienţi infectaţi cu coronavirus.

LUDMILA CAPCELEA, vicedirector Spitalul Raional Florești: „La ora actuală avem doar pacienţi confirmaţi. Doi pacienţi confirmaţi. – Ei sunt angajaţi medicali? – Confidenţialitatea este lucru sfânt şi o păstrăm. -Când s-au confirmat? – S-au confirmat astăzi dimineaţă. Rezultatele au venit. Starea lor de sănătate este de gravitate medie.”

Ludmila Capcelea a mai declarat că Spitalul Raional Florești dispune de tot echipamentul necesar de protecţie care este necesar. Între timp, ministerul Sănătăţii anunţă că la ziua de astăzi deja 481 de angajați ai sistemului medical sunt infectați.

Spread the love

Check Also

Informaţii actualizate privind accesul cetăţenilor R. Moldova pe teritoriul altor state

Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat vineri, 25 septembrie, un …