Trafic intensiv la punctele de trecere a frontierei de stat | VIDEO

Trafic intensiv la punctele de trecere a frontierei de stat. Doar pe parcursul săptămânii trecute, fluxul de persoane a constituit peste 560 mii de traversări sau cu peste 20 mii de traversări mai mult decât săptămâna precedentă. În acest sens, pentru a degaja circulația și a nu permite formarea rândurilor, numărul vameșilor și a pistelor a fost suplinit.

Potrivit Serviciului Vamal, cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni. În acest sens, autoritățile de resort dau asigurări că se întreprind toate măsurile ce se impun pentru reducerea timpului de așteptare în vamă și fluidizarea traficului în perioada estivală.

RAISA NOVIȚCHI, purtător de cuvânt ”Serviciul Vamal”:

„Timpul de așteptare nu depășește jumătate de oră. De vineri seara se începe un flux mai mare și deja duminică după masă se intensifică, pentru că deja revin cetățenii acasă.”

În vederea evitării supraaglomerării posturilor vamale, călătorii sunt îndemnați să-și planifice traversarea frontierei consultând harta interactivă a tuturor posturilor de frontieră, dar și traficul în posturile vamale în regim online, disponibile pe pagina web a Serviciului Vamal.

Spread the love

Check Also

Copii tratați în condiții degradante și periculoase la Soroca. Ce spune Avocatul Copilului

Avocatul Copilului anunță condiții deplorabile ce ating „cote îngrijorătoare” în secția temporară de Pediatrie a …