Trei persoane atacate de un urs în România

Doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs pe raza localităţii Drăgoiasa din Suceava. Unul dintre cei doi s-a speriat şi a fugit în pădure, în timp ce celălalt a rămas la faţa locului fiind transportat de un cioban la ambulanţă, scrie mediafax.ro.

Salvamontiştii din Vatra Dornei au intervenit pentru recuperarea şi acordarea primului ajutor. Prima victimă a ajuns deja în ambulanţă şi este în drum spre Vatra Dornei: „Date fiind gravitatea rănilor, va fi transferată mai departe”, au spus salvamontiştii.

UPDATE:

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a precizat ulterior că atacul ursului din zona fondului forestier arondat judeţelor Suceava – Harghita – Mureş a avut loc în judeţul Harghita.

„Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâni amplasată pe raza judeţului Harghita şi trei bărbaţi au încercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi fiind transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind la această oră căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112”, a spus Ionuţ Epureanu.

Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din Harghita.


Spread the love

Check Also

În Adunarea Populară a UTA Găgăuzia vor fi organizate, duminică, alegeri ordinare: 122 de candidați înregistrați

În această duminică, 19 septembrie, au loc alegeri ordinare în Adunarea Populară a Găgăuziei. Locuitorii …