Trei stații de alimentare cu gaz metan și-au sistat activitatea, după ce autorităţile au declarat stare de alertă în sectorul energetic | VIDEO

Se îngroașă gluma. Trei stații de alimentare cu gaz metan care aparţin întreprinderii „Transautogaz” și-au sistat activitatea. Decizia vine după ce autorităţile au declarat stare de alertă în sectorul energetic. Este vorba despre o staţie din Bălţi, una din satul Selişte, Orhei, iar cea de a treia alimenta cu metan consumatorii din satul Ţarigrad, Drochia.

Într-un comunicat al companiei este menționat că având în vedere caracteristicile tehnice ale stațiilor de alimentare cu gaz și necesitatea de a sprijini grupurile defavorizate de consumatori, această decizie a fost cea mai potrivită. „Transautogaz” anunţă că celelalte nouă staţii ale companiei funcţionează în regim obişnuit.

Miercuri, Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale a declarat stare de alertă în sectorul energetic pentru a evita o eventuală criză. Ministrul Infrastructurii, vicepremierul Andrei Spînu, a declarat, însă că cetăţenii nu vor fi afectaţi şi că există un plan de acţiuni care va fi implementat.

Spread the love

Check Also

Trafic suspendat pe mai multe străzi importante din Capitală

Primăria Capitalei a anunțat despre sistarea traficului rutier pe mai multe străzi din Chișinău, scrie …