Tribunalul din Moscova, a autorizat arestarea, în absență, a fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc | VIDEO

Tribunalul din regiunea Tversk, din Moscova, a autorizat din a doua încercare arestarea, în absență, a fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc. Potrivit agenției Infotag, Departamentul Investigații al MAI al Rusiei îl acuză de organizarea unei grupări criminale.

Potrivit anchetei, făcută publică de agenția TASS, oligarhul moldovean a organizat o grupare criminală specializată în livrarea hașișului din Maroc în țările Uniunii Europene prin Rusia. Anterior, Judecătoria Tversk l-a mai arestat pe Plahotniuc în contumacie în alte două dosare.

Judecătorul Alexey Krivoruchko a decis arestarea, pentru două luni, a lui Vladimir Plahotniuc, din momentul reținerii sau a extradării acestuia în Federația Rusă, fiind învinuit de contrabandă organizată cu substanțe narcotice.

Menționăm că același tribunal a mai emis mandat de arest în absență pe numele fostului lider PDM, într-un dosar de contrabandă cu droguri, însă decizia a fost trimisă la reexaminare, pe motiv de insuficiență de informații.

În Rusia, Vladimir Plahotniuc figurează în trei cazuri penale: crearea unui grup infracțional pentru furnizarea de droguri, scoaterea a peste 1 miliard de dolari din țară, după așa-numita schemă moldovenească, precum și organizarea unei tentative de omor a politicianului moldovean și omului de afaceri, primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Amintim că Vladimir Plahotniuc este dat în căutare internațională și interstatală. Ancheta susține că în prezent Plahotniuc s-ar afla în SUA. În Republica Moldova, pe numele lui, de asemenea, a fost emis mandat de arest.

Spread the love

Check Also

„Privește și Câștigă”: Alți 14 norocoși ai concursului au primit premiile bănești de la Televiziunea Centrală | VIDEO

Postul nostru de televiziune continuă să-și premieze telespectatorii fideli cu premii valoroase. Alți 14 norocoși …