Trump nu are dreptul să declare război Iranului | VIDEO

Congresul american a adoptat o rezoluție prin care a limitat puterea de decizie a președintelui Statelor Unite, Donald Trump. În rezultat, liderul de la Casa Albă are interdicție de a declara război Iranului, fără acordul Camerei Reprezentanților și al Senatului.

Potrivit documentului, adoptat de către Camera Reprezentanților a Congresului American, liderul de la Casa Albă nu poate disloca trupe militare pentru a iniția un conflict armat cu Iranul, până când Congresul nu aprobă decizia. O excepție în acest sens este doar situația în care Iranul va încerca să amenințe direct Statele Unite sau soldații americani.

Rezoluția a fost susținută de către majoritatea congresmenilor. La fel, documentul permite în continuare ca Statele Unite să întreprindă acțiuni violente față de reprezentanții grupării teroriste Al Quaeda. Reprezentanții Casei Albei au declarat că votarea rezoluției va crea obstacole în lupta cu terorismul.

Escaladarea situației în Irak s-a produs după ce, generalul Qassem Soleimani a fost ucis vineri dimineață într-un atac aerian american pe aeroportul internațional din Bagdad. În semn de răzbunare, armata iraniană a lansat un atac cu rachete asupra bazelor militare americane din Irak.

În mesajul său către americani, Președintele SUA Donald Trump a declarat că țara sa nu va răspunde provocărilor Iranului și a îndemnat toate parțile la conciliere. Între timp, liderul de la Casa Albă a anunțat noi sancțiuni împotriva Iranului.

Spread the love

Check Also

Coronavirus: Spania anunță 834 de morți în ultimele 24 de ore

Numărul deceselor înregistrate în Spania din cauza pandemiei de coronavirus a crescut cu 832 în …