UE oferă 600 de milioane de euro pentru Moldova. Pentru ce vor fi destinați banii | VIDEO

Veste bună pentru Republica Moldova. Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică pentru țara noastră, în valoarea de 600 de milioane de euro. Banii sunt preconizați pentru a fi valorificați în următorii trei ani în diferite ramuri ale economiei.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială a Comisiei Europene, cele 600 de milioane de euro vor fi investite în infrastructura rutieră, digitală, energetică și în competitivitatea economică şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii.

De asemenea, o parte din bani vor fi implementați în reformele pe care le aşteaptă oamenii în administraţia publică, domeniul bugetar, justiţie şi combaterea corupţiei. Potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Republica Moldova este, în prezent, „într-un moment de răscruce”.

”Planul de relansare economică al UE constituie un efort fără precedent pentru a ajuta țara în eforturile de a restabili și a impulsiona agenda reformelor ambițioase în interesul locuitorilor. Acest plan ilustrează puterea asocierii noastre și solidaritatea în eforturile de a învinge pandemia de COVID-19”, mai declarat oficialul.

Iar parlamentarul european Siegfried Mureșan, care este și președinte al delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de asociere UE – Republica Moldova, a scris pe pagina sa de Facebook că este singurul astfel de pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei țări din vecinătatea estică.

Despre acest program a scris pe pagina sa de Twitter și premierul interimar, Aureliu Ciocoi, care a menționat că ajutorul financiar vine într-un moment crucial pentru Moldova, când țara are nevoie de stabilitate economică și dezvoltare.

Spread the love

Check Also

Mansarda unui bloc de locuit din capitală a luat foc

Mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Creangă din sectorul Biuicani al capitalei …