Un autocar de pe ruta Chișinău-Brașov, în care erau 40 de pasageri, la un pas de un tragic accident

Pasagerii dintr-un autocar de pe ruta Chișinău-Brașov au fost la un pas de tragedie, după ce șoferul unității de transport ar fi avut o criză de diabet chiar în timp ce conducea vehiculul.

Salvatorul celor din autocar a fost un alt șofer, care a reușit să dea un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă. Bărbatul a povestit pe Facebook cum, în timp ce se deplasa cu automobilul în spatele autocarului, a observat că acesta circulă haotic pe stradă, ba chiar a fost cât pe ce să se lovească cu o altă mașină, după ce a ieșit pe contrasens, scrie zugo.md.

Fără să stea mult pe gânduri, bărbatul a claxonat până, al doilea șofer, dar și pasagerii au reacționat, reușind astfel să prevină un accident care s-ar fi putut solda cu victime.

Iată ce a povestit șoferul care practic poate fi numit un înger pentru cele 40 de vieți:

„Azi am dat ochii cu Moartea care a venit să ia 40 de vieți a cursei Chișinău-Brașov. Am reușit sa o fugăresc și toți sunt vii. Noi mergeam în spatele lui, viteza între 70-90. La început șerpuia ușor, credeam că evită gropile. Când a dat cu roata dreaptă spate de acostament m-am speriat, dar m-am gândit ca e necompetent și am mărit distanța de la el. Când a dat a doua oară de acostament m-am îngrozit. După asta amplituda a crescut și el a ieșit prima dată pe sensul opus. Atunci mi-am dat seama ca nimeni nu controlează autocarul, am accelerat și am început să claxonez lung.

Primul gând a fost că a adormit și o să-l trezesc. La a doua ieșire pe contrasens era cât pe ce să lovească un autovehicul. Din față era mult trafic. Cred că în acel moment deja cineva preluase controlul și a oprit autocarul. Șoferul de autocar a avut o criză de diabet și cred ca și-a pierdut cunoștința la volan. Șoferul doi, ațipise, probabil l-am trezit eu sau pasagerii care au ridicat panică. Șoferul de la volan era în o stare atât de gravă ca nu reușeau să-l scoată de la volan.

Au venit trei echipaje de poliție. Ofițerul a explicat ca e o problemă de coordonare la 112. La fel a fost și cu ambulanța, au venit două. Un pasager a zis că șoferul încă de la gară arăta palid. Aici ar fi loc de multe critici, dar hai să le discutăm constructiv. Cu ministrul Transporturilor si ANTA”.

Spread the love

Check Also

Medicul pediatru, Mihai Stratulat, anunță că el și familia sa au fost contaminați cu COVID-19. Ce mesaj a publicat

Medicul pediatru, Mihai Stratulat, anunță că el și familia sa au fost contaminați cu COVID-19, …