Un avocat din Nisporeni, reținut de CNA. Acesta a încercat să-l scape pe un bărbat de răspundere pentru viol

Un avocat din Nisporeni a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins 1 000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru viol și violare de domiciliu.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins 1 000 de euro, susținând că are influență asupra unor persoane publice, ar putea să grăbească procedura de împăcare a părților cu eliberarea denunțătorului din arest preventiv și cu încetarea procesului penal intentat pentru viol și violare de domiciliu.

Potrivit materialelor altei anchete, avocatul ar fi pretins și primit suma de 1 000 euro, de la alt cetățean, susținând că are influență asupra unor persoane publice, pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru raport sexual cu o persoană minoră.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Bănuitul au fost reținuți pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la 2 000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.


Spread the love

Check Also

Chiar dacă, deocamdată, CEC este reprezentat doar de membrii, numiți de PAS și Maia Sandu, instituția şi-a ales conducerea: despre cine este vorba | VIDEO

Comisia Electorală Centrală şi-a ales astăzi conducerea. Cu 2/3 dintre voturile noilor membri CEC, în …