Un expert în drept critică acțiunile ilegale ale autorităților împotriva OrheiLand-ului

Prin decizia de închidere a Orheiland-ului, în timp ce în capitală oamenii împânzesc toate parcurile, centrele comerciale sunt deschise, iar piețele sunt arhipline, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică ar favoriza anumiți agenți economici. Este concluzia lui Teodor Cârnaț, expert în drept, care și-a expus opinia la emisiunea Moldova Zi de Zi de la postul Televiziunea Centrală.

„Dacă prin aceste hotărâri se urmărește favorizarea unor agenți economici pe care nu-i închidem nici pe perioada stării de urgență nici în perioada activității Comisiei Excepționale ajungem la concluzia că această comisie, după anumite criterii selectează anumiți agenți economici să activeze iar alții parcă îi închid intenționat”, a menționat Teodor Cârnaț.

El a mai spus, cu referire la situația de duminică, de la OrheiLand, că oamenii legii, odată ajunși la fața locului, trebuiau să prezinte un act oficial prin care se solicită închiderea parcului. Și nu țidula nesemnată, neștampilată și care nu avea valoare legală. “Legalitatea acestui act este pus sub semnul întrebării, a subliniat Teodor Cârnaț în cadrul emisiunii.

Reamintim că ieri, deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov a sesizat Curtea Constituțională privind constituționalitatea acțiunilor întreprinse de autorități la Orheiland. “În Chișinău, nimeni nu implică organele de forță cum s-a întâmplat la „OrheiLand”. Aici există „un primar de-al casei” și de aceea totul este permis”, a declarat Ulanov.

Spread the love

Check Also

Cum va fi vremea în următoarele zile

Toamna încearcă să intre în forță și, după o perioadă de vreme caldă și însorită, …