Un japonez de 17 ani a înjunghiat trei persoane, în timpul examenului de admitere la facultate. Le-a spus polițiștilor că voia să moară

Trei persoane au fost rănite sâmbătă, în Japonia, într-un atac cu cuţitul la Universitatea din Tokyo, unde avea loc examenul de admitere la facultate. Suspectul, care a înjunghiat victimele în spate, le-a spus polițiștilor că a vrut să „provoace un incident și să moară”, relatează Reuters, scrie digi24.ro.

Un bărbat de 72 de ani, din Tokyo, a fost grav rănit în atacul produs în jurul orei 8.30 dimineaţa la una din intrările în campusul principal al universităţii, a menţionat poliţia, care a precizat că a fost reţinut un tânăr de 17 ani.

Celelalte două victime, un adolescent şi o adolescentă în vârstă amândoi de 18 ani, nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol.

Din primele informaţii, suspectul reţinut, care şi-a înjunghiat victimele în spate, nu era o cunoştinţă a acestora, a mai indicat poliţia.

Tânărul şi-a recunoscut fapta şi a explicat că nu avea rezultate bune la şcoală şi a vrut să „provoace un incident şi să moară”. El a mai spus că a venit cu cuţitul de acasă.

Suspectul a declarat şi că înainte de atac a declanşat un incendiu într-o staţie de metrou în apropiere de campus. Departamentul de pompieri din Tokyo a afirmat că a fost chemat să intervină în zona respectivă în jurul orei 8.30 şi că incendiul a fost stins o oră mai târziu, potrivit Agerpres, care citează agenția Kyodo.


În pofida incidentului, examenele de intrare la facultate au continuat aşa cum era prevăzut.

Spread the love

Check Also

Marea Britanie testează săptămâna de lucru de patru zile

În Marea Britanie a fost lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de …