Un membru 3 Sud Est, infectat cu COVID-19, în stare gravă. Slujnici ai bisericii cedează în fața virusului. OMS: Carantina ar putea fi evitată | VIDEO

Coronavirusul nu se uită în cartea de muncă. Un membru al trupei 3 Sud Est a ajuns la spital în stare gravă. Artistul este internat la Terapie Intensivă și are nevoie de plasmă. Iar Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Și conducătorul Bisericii Ortodoxe din Grecia are COVID.

Mihai Budeanu, unul dintre membrii trupei 3 Sud Est, fiind infectat cu noul coronavirus, a fost internat la spital. Potrivit medicilor, cântărețul de 44 de ani are nevoie de plasmă. Artistul nu a fost intubat, însă starea lui de sănătate nu este foarte bună. Situația pandemică este tot mai precară peste Prut. Numărul îmbolnăvirilor confirmate într-o zi a depășit din nou pragul de 10 mii.  Autoritățile sunt nevoite să transporte bolnavii de COVID în alte orașe, pentru că în București secțiile de terapie intensivă sunt pline.

Coronavirusul l-a răpus pe patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, a anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, vineri, pe Instagram. În vârstă de 90 de ani, patriarhul a fost un conservator care exercita şi o influenţă politică majoră în țară. Acum câteva zile, s-a strins și mitropolitul Amfilohije Radovic din Muntenegru, care a evitat în repetate rânduri purtarea măștii și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

Și patriarhul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Ieronim al II-lea, a fost internat la un spital din Atena, după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19, informează presa elenă. În vârstă de 82 de ani, acesta prezintă simptome uşoare ale bolii. Ieronim a fost dus la aceeași instituție medicală, în care, zilele trecute, a fost internat arhiepiscopul Albaniei, Anastasios, care, la fel, este bolnav de COVID-19 şi care a fost adus cu avionul, săptămâna trecută, în capitala Greciei pentru tratament. Acum două săptămâni, Grecia a reintrat în carantină totală, după ce într-o zi au fost confirmate peste 2600 de cazuri noi de coronavirus, număr record pentru această ţară. Printre restricţiile impuse se numără şi suspendarea slujbelor religioase fizice din biserici.

Între timp, OMS avertizează că situațiile de carantină ar putea fi evitate dacă toți oamenii ar respecta măsurile de prevenire, cum ar fi purtarea măștilor de protecție, informează CNN. Totodată, OMS a descurajat utilizarea pentru pacienții spitalizați cu boala COVID-19 a antiviralului Remdesivir, unul dintre principalele tratamente împotriva noului coronavirus experimentat anul acesta.

Vești bune vin însă de la Bruxelles. Uniunea Europeană ar putea da undă verde comercializării celor două vaccinuri americane, în a doua jumătate a lunii decembrie. O spune președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit căreia, totul depinde de rezultatele evaluării pe care Agenția Europeană a Medicamentelor o va face celor două seruri anti-COVID, transmite Digi24.ro.

Spread the love

Check Also

OMS: Nivelul de vaccinare din Europa e „departe de a fi suficient” pentru a evita un nou val al pandemiei

Nivelul de vaccinare în Europa este insuficient pentru a evita reapariţia unui nou val al …