Un militar al Armatei Naționale, infectat cu COVID-19 de la mama lui care e lucrător medical, donator de plasmă sanguină

Un militar al Armatei Naționale, vindecat de coronavirus, a donat plasmă sanguină pentru pacienții infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă și extrem de gravă, scrie cotidianul.md.

Bărbatul s-a infectat de la mama sa, lucrător medical, aflându-se acasă, în concediu.

„Militarul a avut o formă ușoară de coronavirus și s-a tratat la una din instituțiile medicale strategice din țară. Îi mulțumim colegului nostru pentru acest gest nobil și îi urăm multă sănătate”, au declarat reprezentanții Ministerului Apărării.

Conform reprezentanților ministerului Sănătății, donarea unei plasme are menirea de a salva cel puțin 3 persoane infectate cu noul tip de coronavirus.

Potrivit informațiilor făcute publice, 4 persoane și-au donat plasma sanguină.

Amintim că, Anastasia Solomon a povestit pe o rețea de socializare că printre pacienții infectați cu COVID-19 se află și părinții ei, iar pentru a fi ajutați, este nevoie de plasma unui bărbat care are grupa de sânge întâi pozitivă. Ambii părinți ai femeii sunt internați la spital în stare gravă, tatăl ei fiind la respirație asistată.

Între timp, un alt militar a fost testat pozitiv la COVID-19. Starea acestuia este satisfăcătoare.

Numărul total al infectărilor în Armata Națională ridicându-se la cinci cazuri, două dintre care au fost tratate.

În Republica Moldova sunt în total, 3.481 de cazuri confirmate de COVID-19 din 16.533 de probe prelevate.

Până la ziua de azi, 975 persoane au fost tratate, dintre care 50 persoane au fost externate pe parcursul zilei de ieri, iar 103 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Spread the love

Check Also

Epidemiologul Alla Tocarciuc: virusul nu a renunțat – mai puțini oameni au luat testul

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă, iar faptul că au fost confirmate mai puține …