Un moldovean a primit abia acum medalia de bronz de la Europenele de anul trecut

Și în sport pot apărea diverse întorsături – asta ne-o demonstrează cel mai recent „gol” obținut de un moldovean. Mai exact, medalia de bronz a Campionatului European de seniori, desfășurat anul trecut în Rusia, i-a fost atribuită abia acum luptătorului de stil greco-roman Daniel Cataraga, scrie zugo.md.

Asta după ce adversarul său din meciul pentru medalia categoriei de greutate 77 de kg, georgianul Iuri Lomadze, a fost depistat pozitiv la controlul anti-doping. Cataraga a pierdut acea luptă cu 6-15, după ce – la pauză – scorul fusese egal 6-6.

„Veste extraordinară pentru Daniel Cataraga! În urma testului antidoping, adversarul acestuia de la europenele din anul precedent a fost prins la dopaj. Conform deciziei Federației Internaționale de Lupte (UWW), lui Iurie Lomadze i-a fost retrasă medalia și oferită următorului sportiv din raitingul campionatului sus-indicat.

Federația de profil îndeamnă de a practica un sport curat, pentru a obține rezultate cinstite. Aducem sincere felicitări lui Daniel și antrenorilor Mihail Cucul și Ion Gheorghiță”, a comunicat Federația de Lupte din Republica Moldova.

Atunci – la Europenele de la Kaspiisk – medalie de bronz pentru Moldova a mai cucerit și Donior Islamov.

Spread the love

Check Also

Atleţii moldoveni au încheiat evoluţiile la Campionatul Mondial de la Doha

Atleţii moldoveni au încheiat evoluţiile la Campionatul Mondial de la Doha (Qatar). Cea mai bună …