Un moldovean a primit abia acum medalia de bronz de la Europenele de anul trecut

Și în sport pot apărea diverse întorsături – asta ne-o demonstrează cel mai recent „gol” obținut de un moldovean. Mai exact, medalia de bronz a Campionatului European de seniori, desfășurat anul trecut în Rusia, i-a fost atribuită abia acum luptătorului de stil greco-roman Daniel Cataraga, scrie zugo.md.

Asta după ce adversarul său din meciul pentru medalia categoriei de greutate 77 de kg, georgianul Iuri Lomadze, a fost depistat pozitiv la controlul anti-doping. Cataraga a pierdut acea luptă cu 6-15, după ce – la pauză – scorul fusese egal 6-6.

„Veste extraordinară pentru Daniel Cataraga! În urma testului antidoping, adversarul acestuia de la europenele din anul precedent a fost prins la dopaj. Conform deciziei Federației Internaționale de Lupte (UWW), lui Iurie Lomadze i-a fost retrasă medalia și oferită următorului sportiv din raitingul campionatului sus-indicat.

Federația de profil îndeamnă de a practica un sport curat, pentru a obține rezultate cinstite. Aducem sincere felicitări lui Daniel și antrenorilor Mihail Cucul și Ion Gheorghiță”, a comunicat Federația de Lupte din Republica Moldova.

Atunci – la Europenele de la Kaspiisk – medalie de bronz pentru Moldova a mai cucerit și Donior Islamov.

Spread the love

Check Also

Boxerul Dumitru Galagoț l-a învins pe un premiant al Jocurilor Europene

Boxerul moldovean Dumitru Galagoț (63 kg) l-a învins în prima zi a turneului internațional ”Cupa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *