Un român are în casă 8.500 de moldoveni. Patru secții de votare, amenajate de către autoritățile locale

Autoritățile locale au amenajat în municipiul Galați patru secții de votare, în care ar trebui să voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova cu dublă cetățenie și care au fost luate în spațiu de un bărbat care deține două proprietăți.

Potrivit directorului SPCLEP Galați, Silviu Bacalum, gălățeanul respectiv deține două proprietăți, o casă, unde au viză de flotant peste 3.500 de persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească, și un apartament la bloc, unde figurează alți aproximativ 5.000 de moldoveni, transmite Agerpres.

Cele peste 8.500 de persoane și-au făcut acte de identitate românești la cele două adrese ale bărbatului pentru a călători în Uniunea Europeană.

„Este un bărbat din Galați, care, la două adrese unde deține proprietăți, are luate în spațiu 8.531 persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească. Un altul, găzduiește cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetățenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spațiu. În total, în Galați sunt înregistrați peste 17.500 de cetățeni moldoveni care au și cetățenie română și, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declarat Bacalum.

Deși toți aceștia figurează ca locuind în municipiul Galați, ei sunt demult plecați în UE, dar autoritățile locale sunt obligate să organizeze secții de votare pentru 2.000 de persoane. Astfel, doar pentru proprietarul celor două imobile, au fost amenajate patru secții de votare, la care au mai fost arondate și alte adrese.

Silviu Bacalum a precizat că situația trenează de 5-6 ani, iar gălățeanul care are în cele două proprietăți vize de flotant pentru 8.500 de cetățeni moldoveni este acum cercetat în instanță. Totuși, procedura de luare fictivă în spațiu se continuă, întrucât există o breșă legislativă care permite acest lucru, a mai spus Bacalum.

În municipiul Galați sunt 176 de secții de votare.

Spread the love

Check Also

COVID-19 bagă orașele europene în carantină parțială. Apropierea iernii, pericol pe timp de pandemie | VIDEO

Bilanțul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit cifra de 42 de milioane, iar …