Un tânăr din Orhei, reținut de polițiști lângă podul Eiffel din Ungheni

Un tânăr de 23 de ani a încercat să ajungă în România trecând podul proiectat de Gustave Eiffel din Ungheni, ocolind punctul de trecere din apropiere. Observat de polițiștii de frontieră, acesta a încercat să fugă pe niște cărări greu accesibile, însă a fost reținut, scrie realitatea.md.

Cazul s-a întâmplat ieri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:20. Astfel, patrula Poliției de Frontieră de menținere a regimului și ordinii în perimetrul podului moldo-român Eiffel, a observat o persoană de gen masculin, ce se îndrepta grăbit pe sub pod, prezentând un comportament agitat.

Imediat, la fața locului a fost solicitată prezența grupei de intervenție. Acesta observând patrula a încercat să se eschiveze, dar nu i-a reușit, fiind reținut.

Ca urmare, bărbatul a fost identificat ca cetățean moldovean de 23 de ani, originar din raionul Orhei, satul Cihoreni. Audiat, tânărul a recunoscut că nu deține acte de identitate, fără a invoca motivul, însă intenționa să ajungă ilegal în România.

Pe cazul dat, ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Vest au inițiat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, prevăzută de Codul Penal. Astfel, tânărul riscă o amendă de până la 750 unităţi convenţionale, de la 150 la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii, sau până la 2 ani de închisoare.

Spread the love

Check Also

Chișinău: Un șofer a fost filmat cum voia să calce un pieton | VIDEO

O mașină a fost surprinsă cum încearca intenționat să lovească un pieton pe o stradă …