Unde vor staționa astăzi punctele mobile de vaccinare anti-Covid

Cele două puncte mobile de vaccinare din municipiul Chișinău își continuă activitatea și astăzi. Iată unde va staționa troleibuzul și autobuzul, scrie Sputnik.MD.

Cele două vehicule staționează, conform unui program, în locuri prestabilite în Chișinău și în suburbii.

Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, troleibuzul transformat în centru mobil de imunizare se află în sectorul Buiucani, pe strada Calea Ieșilor, adiacent Parcului „La Izvor”.

Totodată, autobuzul va staționa în sectorul Ciocana, lângă Fabrica „Vitanta” (la solicitare).

Cele două puncte mobile de vaccinare vor activa până la ora 18:00.

La punctele mobile de vaccinare poate să se imunizeze oricine, indiferent de viza de reședință și locul de trai. Vaccinarea se poate face doar în baza actului de identitate.


După imunizare, fiecare persoană primește certificatul care confirmă ca i-a fost administrată prima doză și este informată despre data pentru cea de-a doua doză.

Punctele mobile includ zona de triaj, zona de vaccinare și zona de monitorizare. La fel, a fost amenajat un spațiu special pentru eventualele cazuri de complicații post-vaccinare.

Scopul acestei campanii este de a facilita accesul populației la vaccinarea anti-COVID-19, în special, imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de muncă.


Până în prezent peste 738 de mii de moldoveni și-au administrat ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

Spread the love

Check Also

Continuă să crească numărul infectărilor cu COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali, în ciuda faptului că aproximativ 95% dintre aceștia sunt vaccinați | VIDEO

Coronavirusul continuă să avanseze. Cazurile înregistrate în Moldova cresc alarmant de la o zi la …