Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă din asistență macro-financiară. Anunțul a fost făcut de către Comisia Europeană care a aprobat debursarea împrumutului. OFF 20 de milioane sunt împrumut iar 10 milioane grant.

Totuși, țara noastră a ratat ultima tranșă de 40 de milioane, iar fostul premier Maia Sandu dă vina pe actuala conducere. ”Din cauza lui Dodon și a guvernării lui, un cadou de 400 milioane de lei din partea UE pentru oameni, nu va mai ajunge în țară, ci într-un alt stat cu o conducere responsabilă”, a menționat Sandu pe pagina sa de facebook. Moldova era la un pas de a pierde cele 30 de milioane de euro, deoarece nu îndeplinise toate condițiile impuse de UE pentru asta. Una dintre acestea era controversata lege a Organizațiilor Neguvernamentale.

După o serie de critici din partea opoziției, majoritatea parlamentară PDPSRM a votat documentul, deși anterior spunea că acesta atentează la independența țării.

Într-un final, pentru legea ONG-urilor și-au dat votul 95 de deputați.

Spread the love

Check Also

BERD, despre situația de la Victoriabank: Sectorul financiar ar putea fi destabilizat | VIDEO

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acționarul minoritar al Victoriabank, este îngrijorată de acțiunile Procuraturii …