Vaccinarea relaxează restricțiile, polițiștii din Madrid luptă cu petrecerile ilegale, cea mai mare tranșă de seruri Pfizer ajunge în România | VIDEO

Peste 800 de mii de români s-au imunizat împotriva COVID-19 până duminică, aproape 28 de mii de doze de vaccin au fost administrate doar în ultimele 24 de ore. Iar cea mai mare tranșă de vaccinuri Pfizer ajunge astăzi în România. Totodată, peste 17 milioane de persoane din Marea Britanie au primit până acum prima doză de vaccin, astfel Anglia se pregătește să iasă din lockdown.

Duminică, în România au fost administrate aproape 28 de mii de vaccinuri, dintre care 19 mii 500 – cu serul Pfizer. Până acum, de la debutul campaniei de imunizare, au fost utilizate aproape 1,4 milioane de doze unui număr de peste 800 de mii de persoane, dintre care 580 de mii au primit și a doua doză.

A zecea tranșă de vaccinuri Pfizer va sosi luni în România. Sunt peste 200 de mii de doze, aceasta fiind cea mai mare tranșă de până acum. Conform calendarului de livrare, următorul lot ar urma sa fie adus în țara vecină în data de 1 martie.

După ce Marea Britanie a imunizat peste 17 milioane de persoane cu o primă doză de vaccin anti-COVID, premierul Boris Johnson va prezenta luni un plan pentru cartografierea ieşirii Angliei din actualul blocaj cauzat de pandemie, notează dpa. Astfel, bătrânii din casele de îngrijire vor putea avea contact cu un vizitator începând cu 8 martie, când se aşteaptă si redeschiderea şcolilor. Mai târziu, își vor relua activitatea magazinele şi restaurantele, scrie mediafax.ro. Spaniolii însă nu mai au răbdare cu restricțiile. Poliția a intervenit în weekend la nu mai puțin de 227 de petreceri ilegale în care erau încălcate restricțiile impuse de pandemie.

Forțele de ordine au descins la mai multe adrese din Madrid, în urma unor sesizări anonime, unde au găsit oameni care petreceau fără să respecte măsurile în vigoare. Polițiștii s-au confruntat și cu situații amuzante: unii dintre petrecăreți s-au ascuns sub saltele sau în dulapuri. La Madrid, adunările publice sau private cu mai mult de șase persoane sunt interzise.

Spread the love

Check Also

Noi restricții severe sunt așteptate în Italia. Călătoriile în scop turistic sunt interzise

Noul Guvern italian este așteptat să emită un decret ce va fi valabil timp de …