Vaccinul anti-COVID ar putea deveni bilet de călătorie în UE, serul dezvoltat de chinezi provoacă îngrijorare, Ucraina cere ajutor | VIDEO

Grecia propune un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a ușura călătoriile devastate de pandemie. Asta în timp ce Ucraina, care nu a reușit să cumpere până acum nicio doză de vaccin, cere ajutorul Uniunii Europene! Iar Brazilia anunță cu îngrijorare că vaccinul chinezesc Sinovac are o eficiență de doar 50,4%.

Întrucât turismul reprezintă o cincime din PIB-ul Greciei, autoritățile din această țară sunt hotărâte să relanseze călătoriile înainte de sezonul de vară. A fost creat deja propriul certificat standardizat care să ateste că o persoană a fost vaccinată anti-COVID. Într-o scrisoare adresată conducerii Comisiei Europene, premierul grec a propus extinderea schemei pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Oficialul susține că documentul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport, relatează Reuters.

Între timp, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a cărui ţară nu a obţinut până acum nicio doză de vaccin împotriva COVID-19, a cerut, marți, mai mult ajutor din partea țărilor Uniunii Europene în procurarea serului. Se întâmplă după ce guvernul a refuzat achiziționarea vaccinului Sputnik V, dezvoltat de Rusia, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, 13 state membre ale UE, printre care şi România, au cerut Bruxelles-ului să ajute ţările din Parteneriatul Estic, din care face parte și Republica Moldova, în vaccinarea împotriva coronavirusului.

În alt capăt al lumii, cercetătorii din Brazilia au venit cu vești îngrijorătoare, după ce au publicat noi informații legate de vaccinul dezvoltat de Sinovac din China. Potrivit ultimelor studii, eficacitatea serului este de doar 50,4%. Rezultatele sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât vaccinul chinezesc este unul dintre cele două, pe care guvernul din Brazilia se bazează pentru a începe imunizarea la nivelul întregii țări, transmite Reuters.

Vaccinurile COVID-19 dezvoltate de Pfizer/ BioNTech și Moderna s-au dovedit a fi eficiente în proporție de 95% în prevenirea bolilor, potrivit ultimelor studii.

Spread the love

Check Also

Fostul președinte sud-coreean Park Geun-Hye a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare în dosarul de corupție | VIDEO

Fostul președinte sud-coreean Park Geun-Hye {PAK KÎN HE} a fost condamnat definitiv la 20 de …