Valerii Klimenco: Cu un astfel de consiliu, capitala nu are șanse să se dezvolte | VIDEO

Aleșii locali din cadrul Consiliului Municipal Chișinău s-au împărțit în două tabere, ceea ce împedică implicarea lor activă în rezolvarea problemelor pe care le așteaptă locuitorii orașului. Afirmația aparține consilierului Partidului Politic ”ȘOR”, Valerii Klimenco. Potrivit lui, cu un astfel de consiliu, capitala nu are șanse să se dezvolte. Acest lucru a fost vizibil chiar la prima ședință a aleșilor locali, care au ales doar unul din cei 4 viceprimari propuși de către noul primar al capitalei, susține Valerii Klimenco.

Potrivit lui Valerii Klimenco, consilierii locali din partea PAS, PPDA și PL din cadrul Consiliului Municipal Chișinău ar periclita activitatea actualului primar.

VALERII KLIMENCO, consilier municipal, Partidul Politic ”ȘOR”: Consiliul Municipal Chișinău nu este gata să coopereze. Chiar din prima ședință au pornit bătăliile politice. Practic, consiliul s-a împărțit în două tabere, cei care susțin activitatea primarului și cei care îi periclitează activitatea. Noi avem nevoie de rezultate în oraș și ne dorim ca în Chișinău să existe condiții nu mai rele decât în Orhei. Îmi este frică că cu acest consiliu nu vom reuși să realizăm nimic pentru că fracțiunile Blocului ACUM, PL, periclitează activitatea. 

Alesul local din partea Partidului ”ȘOR” susține că acest lucru a fost vizibil în chiar prima ședință, când s-a votat doar o singură candidatură la funcția de viceprimar, iar celelalte trei au fost respinse. Solicitați pentru o reacție, reprezentanții PAS, PPDA și PL au respins acuzația și spun că au motive întemeiate.

ALIONA DOROȘ, consilier PPDA în CMC: Am analizat și am ascultat pe fiecare candidat, care astăzi s-a prezentat, la funcția de viceprimar și cu cine am fost de acord este domnul Chironda, pentru că îl considerăm un profesionist în domeniu și l-am susținut. De ceilalți viceprimari am avut dubii. 

ALEXANDRU TRUBCĂ, președinte fracțiunea PAS în CMC: Noi am argumentat foarte clar de ce noi nu am votat cei 3 viceprimari, în afară de Victor Chironda. E problema politică și problema de integritate la doamna Cutasevici, în rest nu avem nicio problemă. 

Aleșii locali spun că au fost nemulțumiți mai ales de faptul că unul dintre candidații la funcția de viceprimar al capitalei și-a prezentat programul de activitate prin skype. Este vorba despre Inga Ionesii, ea fiind ambasadorul Moldovei în Estonia.

ION CEBANU, consilier PL în CMC: Dacă nu ne-am fi gândit la oameni, le-am fi permis să facă tot ce își propun ei, tot ”bardacul” pe care vor să-l aducă din curtea primăriei în biroul primăriei. Ați văzut și Dvs. – ne-au propus viceprimari prin skype. Este deja și de râs și de plâns. 

La ședința CMC de astăzi, din cei patru viceprimari propuși, aleșii locali l-au votat doar pe Victor Chironda. Angela Cutasevici, ex-secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, propusă la funcția de viceprimar pe domeniul social, Inga Ionesii, Ambasador al R. Moldova în Estonia, care ar urma să fie viceprimar pentru investiții și economie, dar și Ilie Ceban propus viceprimar pe domeniul juridic au acumulat câte 25 de voturi, din cele 26 necesare.

Primarul Ion Ceban susține că va veni repetat cu aceste candidaturi, nu înainte ca fiecare fracțiune din CMC să poarte discuții cu ei. Potrivit procedurii, dacă de 2 ori consilierii nu votează viceprimarii propuși de edil, ultimul îi învestește la propria voință.

Spread the love

Check Also

Alegerile prezidențiale se apropie. Unele partide pun sub semnul întrebării corectitudinea acestora: Dodon este pregătit pentru fraudare | VIDEO

Au mai rămas puțin peste trei luni până la alegerile prezidențiale, însă unele partide pun …