Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea, ambii reținuți în dosarul schemelor frauduloase cu terenurile de la Durlești, vor sta 30 de zile în arest la domiciliu | VIDEO

Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, ambii reținuți, acum două zile, în dosarul schemelor frauduloase cu terenurile de la Durlești, vor sta 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana. Atât Costiuc, cât și Nedelea pledează nevinovați.

După ore bune de deliberări, judecătorii au acceptat parțial demersul procurorilor Anticorupție, care au cerut arest prezventiv în izolator, și au decis să îi plaseze în arest la domiciliu pentru 30 de zile pe activistul Vasile Costiuc și consilierul municipal, fost deputat Veaceslav Nedelea. Aceeași măsură a fost dictată și în cazul femeii reținute de CNA în aceeași zi.

Costiuc se declară nevinovat și promite să facă un șir de dezvăluri importante.

VASILE COSTIUC, președintele partidului ”Democrația Acasă”: ” – Cineva are interes să mă țină închis 30 de zile. Pentru ce? Am primit propuneri, la data de 11, de a destabiliza situația din țară și eu am refuzat. Pe 12 m-au reținut. În izolator am primit din nou propuneri să recunosc și să trec de partea unor grupuri obscure pentru a destabiliza și a participa la formarea unui nou Guvern. Dar ”șestiorcile” ca Viorel Morari să îl întrebați pentru cine lucrează. El nu lucrează pentru guvernare.

– Viorel Morari este în spatele reținerii dumneavoastră?

– Da”.
Fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari nu ne-a răspuns la telefon și nici la mesajele expediate pentru a comenta acuzațiile lui Costiuc.


Și consilierul municipal Veaceslav Nedelea a declarat că ar fi vorba de un dosar la comandă. El a recunoscut că deține terenuri la Durlești pe care le-ar fi obținut legal.

VEACESLAV NEDELEA , consilier municipal: „- Cum comentați acuzațiile care vi se aduc.

– Eu nu le recunosc. Mi se par abstracte, bizare o să mă apăr”.


Costiuc și Nedelea sunt bănuiți de complicitate în săvârșirea unui abuz de serviciu, realizat în interesul unui grup criminal organizat și spălarea banilor în proporții deosebit de mari. În semn de protest, activistul a declarat greva foamei, a anunțat avocatul acestuia.

Anterior, în același dosar, a fost reținută cunoscuta antreprenoare Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești, care este cercetată pentru abuz de putere și, în prezent, se află în arest la domiciliu.


Spread the love

Check Also

Marea Britanie testează săptămâna de lucru de patru zile

În Marea Britanie a fost lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de …