Veaceslav Ioniță: ”Situația cu COVID-19 s-a îmbunătățit brusc înainte de moțiunea de cenzură și tot atât de brusc a început să se înrăutățească exact a doua zi”

Analistul economic, Veaceslav Ioniță, constată într-o analiză făcută asupra datelor statistice privind răspândirea COVID-19 în Republica Moldova că în ultimele două săptămâni situația s-a înrăutățit considerabil. El presupune că acest lucru ar putea avea legătură cu examinarea, la 20 iulie, a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu, scrie radiochisinau.md.

”Aproape două săptămâni în Moldova situația COVID-19 se înrăutățește considerabil:

  1. Crește numărul de persoane nou infectate. Dacă acum 3 săptămâni media zilnică a ajuns la 211 cazuri pe zi , săptămâna aceasta media zilnică a crescut până la 321 cazuri noi pe zi.
  2. Scade numărul de persoane recuperate: De la 1.900 pe săptămâna la mijlocul lunii până la 1.700 pe săptămână în prezent.
  3. Crește numărul deceselor. Acum jumate de lună în urmă au fost înregistrate 22 decese pe săptămâna. Astăzi mai sunt 2 zile din săptămână, dar deja avem 32 de decese.

Nu vreau să spun nimic, dar situația cu COVID-19 brusc s-a îmbunătățit înainte de moțiunea de cenzură și tot atât de brusc a început să se înrăutățească exact a doua zi după moțiunea de cenzură. Sper că este o simplă coincidență”, a scris Veaceslav Ioniță pe pagina sa de Facebook.

Spread the love

Check Also

RM a solicitat sprijinul autorităților române pentru pentru obținerea vaccinurilor Anti-Covid-19 și a medicamentului Remdesivir

Republica Moldova a solicitat sprijinul autorităților române pentru pentru obținerea vaccinurilor Anti-Covid-19 și a medicamentului …