Veste bună pentru fermieri. Vor beneficia de subvenții pentru fiecare cap de animal, proiect elaborat de deputații Partidului „ȘOR” | VIDEO

Încă o promisiune făcută de Partidul ”ȘOR” cetățenilor în campania electorală pentru alegerile prezidențiale a fost realizată la nivel național. Formațiunea a înregistrat, încă în luna septembrie, un proiect de lege prin care a propus ca oamenii de la sate care cresc animale domestice pentru consum propriu, să beneficieze de subvenții pentru fiecare animal în parte. Miercuri, Guvernul a aprobat un regulament inspirat din inițiativa deputaților Partidul ”ȘOR”, informează serviciul de presă al formațiunii.

Decizia Guvernului prevede acordarea plăților directe pe cap de animal, cu scopul de a ameliora diminuarea continuă a efectivelor de animale, a costurilor mari de întreținere, precum și a condițiilor dificile de activitate a fermierilor deținători de animale.

Astfel, cei care cresc bovine de rasă specializată vor primi câte 7000 de lei pe cap de animal, iar deținătorii de ovine de rasă specializată sau caprine, câte 500 de lei. În cazul animalelor de rasă pură, valoarea plății directe va crește cu 50 la sută.

Pentru acordarea subvențiilor, din Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural vor fi alocate circa 62 de milioane de lei.

Partidul ”ȘOR” s-a declarat mulțumit de faptul că inițiativa sa a fost preluată de executiv.

 

Spread the love

Check Also

Mai multe indemnizații și prestații sociale se majorează din 2021

Începând cu anul viitor, cuantumul indemnizației unice la nașterea copilului se va majora de la …