Vești bune de la meteorologi: În următoarele zile vremea se va încălzi

Vremea se va încălzi în următoarele zile, potrivit prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, informează moldpres.

Astfel, după mai multe zile în care temperaturile aerului au fost mai scăzute, iar meteorologii au emis și un cod galben de înghețuri, în perioada următoare sunt așteptate maxime de până la 25 grade Celsius, în condițiile unui cer variabil. În timpul nopții, termometrele vor indica cel mult 12 grade.

Pentru ziua de vineri, în nordul și centrul țării sunt prognozate ploi slabe, iar temperaturile vor scădea cu câteva grade. Ulterior, în zilele libere de la sfârșitul acestei săptămâni, se va încălzi treptat.

În popor, luna octombrie este numită Brumărel. Specialiștii în etnografie și folclor spun că de luna octombrie se leagă multe superstiții. „Bătrânii mai cred și acum că dacă frunzele pomilor se îngălbenesc și cad repede, e semn că anul care urmează va fi roditor. Tradiția populară spune că, dacă în luna octombrie este multă brumă sau zăpadă, frig sau ger, luna ianuarie va fi blândă și mai caldă”, afirmă folcloriștii.

Spread the love

Check Also

Mansarda unui bloc de locuit din capitală a luat foc

Mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Creangă din sectorul Biuicani al capitalei …