Violenţe în Brazilia după ce un bărbat de culoare a fost ucis în bătaie de doi agenţi de pază ai unui supermarket

Mii de oameni au demonstrat vineri în oraşele braziliene Porto Alegre, Brasilia, Sao Paulo şi Rio de Janeiro după ce un bărbat de culoare a fost ucis în bătaie de doi agenţi de pază albi ai unui supermarket din Porto Alegre, scrie news.ro cu referire la relatează BBC.

Joao Alberto Silveira Freitas, în vârstă de 40 de ani, a fost lovit în mod repetat în faţă de doi paznici ai unui magazin Carrefour din Porto Alegre. Incidentul a avut loc joi. Unul dintre paznici, a reieşit ulterior, era ofiţer de poliţie militară aflat în afara programului.

Cei doi au fost arestaţi, iar subsidiara Carrefour din Brazilia şi-a exprimat regretul privind incidentul şi a anunţat că a încheiat contractul cu firma de pază unde ei erau angajaţi.

Paza a fost chemată după ce o angajată a supermarketului a fost ameninţată de un bărbat, potrivit declaraţiilor făcute ulterior. Primele rezultate ale anchetei arată că bărbatul a murit asfixiat.

Imaginile, în care apare şi un al treilea angajat care asistă la agresiune, au făcut înconjurul reţelelor de socializare şi peste o mie de oameni au demonstrat în faţa magazinului din oraşul brazilian sudic, vineri dimineaţă, iar în capitala Brasilia oamenii au protestat purtând pancarte cu mesaje ca „Ruşine să fiu alb” şi „Vă rog, opriţi-vă din a ne omorî!”.

Protestele au devenit violente, demonstranţii au spart vitrine şi maşini de livrare din parcarea supermarketului şi, potrivit Reuters, poliţia a lansat gaze lacrimogene spre manifestanţi.

Au fost făcute apeluri la proteste şi în alte oraşe braziliene.

În Sao Paulo, zeci de protestatari au spart cu pietre geamurile unui magazin Carrefour, au scos uşile de la intrare şi au intrat în clădire, unde au aruncat produsele din rafturi înainte de a se dispersa.

Şi în Rio de Janeiro au avut loc acţiuni de protest în faţa unui magazin, unde aproximativ 200 de oameni au scandat.

Spread the love

Check Also

Pandemia: Vaccinul anti-COVID, tot mai aproape, un spray nazal ar putea ține departe virusul, explozie de contagieri în SUA | VIDEO

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID pe …