Vladimir Țurcan nu va fi restabilit în funcție. Cererea a fost respinsă de Judecătorie Chișinău | VIDEO

Judecătoria Chișinău, cu sediul Rîșcani, a respins cererea de suspendare a executării hotărârilor Curții Constituționale, prin care Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Curții, iar Domnica Manole a fost aleasă în fruntea instituției. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Potrivit deputatului PAS Sergiu Litvinenco, judecătorii au recunoscut cele două hotărâri contestate de Vladimir Țurcan ca acte administrative care pot fi verificate de către instanța de judecată. Potrivit acestuia, magistrații au decis că vor analiza, totuși, legalitatea destituirii lui Țurcan din funcția de președinte al CC și numirea în funcție a lui Manole.

Deputatul a mai scris în postarea publicată pe Facebook că Igor Dodon și socialiștii „nu se mai opresc din dorința nesăbuită de a prelua controlul asupra Curții Constituționale cu ajutorul ”justiției”. Parlamentarul a adăugat că va emite un demers către Înalta Curte prin care va cere accelerarea examinării sesizării pe care a depus-o anterior.

Contactat de postul nostru de televiziune, Vladimir Țurcan nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu pe marginea deciziei judecătoriei.

Amintim că fostul deputat socialist Vladimir Țurcan, desemnat judecător constituțional de către Parlament, a fost ales, în data de 19 august, în calitate de președinte al Curții Constituționale. Acesta însă a fost destituit din funcție ca urmare a exprimării votului de neîncredere, la inițiativa a doi judecători. Ulterior, Vladimir Țurcan a cerut anularea hotărârii prin care a fost înlăturat de la conducerea instituției, în locul lui fiind aleasă Domnica Manole.

Spread the love

Check Also

Doi bărbați din Căușeni ar fi distrus un dig de protecție și au pus în pericol satele Crocmaz și Tudora din Ștefan Vodă pentru a primi prejudiciu de la stat | VIDEO

Și-ar fi inundat propriile terenuri agricole pentru a primi prejudiciu de la stat. Este isprava …