”Vrem să lucrăm în regim normal”: Zeci de localuri din Chișinău au protestat aseară împotriva faptului că autoritățile nu le permit să activeze după ora 22:00 | VIDEO

Zeci de localuri de alimentație publică din Chișinău au protestat aseară împotriva faptului că autoritățile nu le permit să activeze după ora 22:00. În cafenele, restaurante și baruri au fost stinse luminile, timp de două minute, iar angajații au scris pe pancarte ”Vrem să lucrăm în regim normal”.

Momentul le-a surprins pe mai multe persoane care erau la cină într-un local din sectorul Rîșcani al capitalei. În timp ce unii clienți ne-au spus că știau despre protestul anunțat de HoReCa, alții s-au arătat deranjați de faptul că au rămas în întuneric pentru câteva minute.

„Este puțin incomod”.

„Ei vor să protesteze împotriva închiderii HoReCa. Cred că este corect. În alte domenii totul este deschis. HoReCa tot trebuie să supraviețuiască cumva”.

Organizatorii acțiunii speră că astfel vor atrage atenția autorităților, care vor decide să elimine restricția prin care localurile de alimentație publică au fost obligate să activeze doar până la ora 22:00.

ANETA ZASAVIȚCHI, președintele Asociației ”MĂR”: „Este un manifest de dezacord și de indignare față de ignoranța autorităților față de sectorul HoReCa. Acest sector este unul dintre cele mai afectate și primele afectate sectoare în urma restricțiilor implementate împotriva răspândirii infecției de COVID-19”.

Iar proprietarii restaurantelor se plâng că statul i-a lăsat pe cont propriu.

DUMITRU CEBOTĂRESCU, proprietarul unei reţele de restaurante: „Această măsură, care a fost copiată de la alte țări, gândită de oameni deștepți, a fost copiată greșit de autoritățile noastre. De ce în alte țări oamenii primesc salarii, chiar dacă sunt obligați să stea acasă? Companiile mici și mijlocii au primit ajutor de la stat, dar la noi zero”.

Solicitați pentru o reacție, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică neau scris printr-un mesaj că măsurile restrictive sunt revizuite periodic, în funcție de situația epidemiologică.

Acum două zile, starea de urgență în sănătate a fost prelungită până în 15 februarie, iar restricția legată de HoReCa a rămas în vigoare. Cei din domeniu susțin că doar în toamna anului trecut, 30% din unitățile de alimentație publică și-au sistat activitatea din cauza pandemiei.

Spread the love

Check Also

Momentul în care pistolarul de la Holercani este reținut de ofițerii INI pe traseul Criuleni-Chișinău | VIDEO

Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia primelor imagini, surprinse la fața locului, în timpul operațiunii, …