Weekendul începe cu temperaturi de până la +35 C. Codul galben de secetă și pericolul de incendii se menține

Pentru prima zi de weekend meteorologii prognozează temperaturi maxime de până la +35 C pe timp de zi. În același timp, cerul va fi parțial acoperit de nori. La noapte temperatura aerului nu va depăși +22C, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat, scrie agora.md.

În raioanele de nord ale țării, sâmbătă se prognozează temperaturi cuprinse între  +30 C și +31 C  pe timp de zi. Noaptea, mercurul din termometre va indica +17 C… +18 C.

În partea de centru a țării, meteorologii prognozează ziua între +32 C și +33 C. Iar pe timp de noapte temperatura aerului va fi de +19 C +20 C.

Cel mai cald va fi regiunea de sud a țării. Aici se așteaptă până la +35 C ziua. Noaptea, termometrele vor indica cel mult +22 C.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, fiind parțial acoperit cu nori. Precipitații nu se prevăd.

La Chișinău, se prevăd temperaturi de până la +32 C ziua, iar pe timp de noapte aerul se va răci până la +20 C.

Meteorologii atenționează că, din cauza temperaturilor înalte, la 8 august se menține codul galben de pericol excepțional de incendiu cu caracter natural.

Totodată, în legătură cu lipsa precipitațiilor și a temperaturilor ridicate, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atestă cod galben de secetă hidrologică în râurile mici și bazinele acvatice din țară. Agenții economici și populația este îndemnată să consume rațional resursele de apă.

Spread the love

Check Also

„Eu deVIN sărbătoare”: Ediția a XIX-a a Zilei Naţionale a Vinului va fi marcată în data de 3 și 4 octombrie | VIDEO

Ediția a XIX-a a Zilei Naţionale a Vinului va fi marcată în acest an în …