Zeci de camioane sunt blocate la frontiera dintre Moldova și România. Moldova Fruct: Asociația a expediat zeci de demersuri, totul însă fără vreun rezultat | VIDEO

Zeci de mașini de mare tonaj sunt blocate la frontiera dintre Moldova și România deja de câteva zile. Problema a devenit cunoscută după ce un șofer a publicat pe rețelele de socializare un mesaj video. Potrivit reprezentanților Asociației producătorilor și exportatorilor de fructe Moldova Fruct, Iurie Fala, această problemă se ivește în fiecare an și crează numeroase probleme companiilor autohtone. Deși asociația a expediat zeci de demersuri din numele producătorilor în soluționarea dificultăților, totul însă fără vreun rezultat.

Zeci de camioane cu fructe și legume stau blocate de câteva trei zile la frontiera Moldovei cu România. Producția riscă să se strice, iar contractele de export să fie pierdute dacă autoritățile nu intervin. Situația a fost prezentată într-un video postat pe rețelele de socializare.

„Asta-i intrarea în România, Albița, fraților. Așa se lucrează la români. Nu veniți pe aici, că o să stați ca noi câte trei zile”.

Potrivit directorului executiv al Asociației producătorilor și exportatorilor de fructe „Moldova Fruct”, Iurie Fala, situația creată la frontieră, este de fapt una sezonieră și care se repetă an de an, dar care de fapt generează probleme mari exportatorilor din Moldova.

IURIE FALA, directorul executiv al Asociației producătorilor și exportatorilor de fructe „Moldova Fruct”: „Asta se întâmplă de fiecare dată în sezonul actual, când are loc exportul masiv de producție. Este o avalanșă imensă. Puncte de frontieră sunt puține și desigur este o insuficiență a personalului de eliberare a trecerii”.

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Poliției de Frontieră pentru a obține comentarii cu privire la acest subiect, însă nimeni nu a răspuns la apelurile noastre.


Cum a menționat Iurie Fala, această situație încordată se va menține încă pe parcursul a cel puțin jumătate de an, până nu se va încheia procesul intensiv de livrare a produselor agricole spre Europa. Asociația producătorilor și exportatorilor s-au adresat în nenumărate rânduri după ajutor în rezolvarea acestei probleme. Iurie Fala spune că un ultim demers în acest sens a fost direcționat în luna iunie al acestui an, însă fără rezultat.

Spread the love

Check Also

Trafic suspendat pe mai multe străzi importante din Capitală

Primăria Capitalei a anunțat despre sistarea traficului rutier pe mai multe străzi din Chișinău, scrie …