Zeci de micuți internați la Institutul Oncologic din capitală au avut de Ziua Copiilor parte de o sărbătoare de neuitat, datorită Fundației „Miron Șor” și a mai multor agenți economici | VIDEO

Au mâncat dulciuri, au cântat, au dansat și s-au distrat împreună cu mai multe personaje din desene animate. Vorbim despre zeci de micuți internați la Institutul Oncologic din capitală, care astăzi, de Ziua Copilului, au avut parte de o sărbătoare de neuitat. Marea surpriză a venit din partea îndrăgitului clovn Veaceslav Iacovlev, care a organizat un show de zile mari, iar interpreta interpreta Valentina Nejel a susținut un concert dedicat lor. Acțiunea a fost posibilă cu susținerea financiară a Fundației „Miron Șor” și a mai multor agenți economici.

Personajele din desenele animate, sutele de baloane din săpun, dar și clovnul Veaceslav Iacovlev împreună cu soția sa au reușit să lumineze sufletele copiilor internați la Institutul Oncologic. Astfel, după o perioadă bună de timp, ei au putut să zâmbească din nou.

Datorită susținerii Fundației „Miron Șor”, dar și a mai multor agenți economici, micuții au mâncat pizza și dulciuri și s-au jucat cu baloane colorate. Surprinși de gestul organziatorilor, părinții acestora ne-au spus că au rămas impresionați de faptul că măcar cineva și-a adusa aminte de ei și a decis să-i susțină în aceste momente dificile.

„Sunt foarte bravo cei care au organizat. Sunt emoții pozitive, putere din nou pentru tratament și ca să lupte mai departe. Copilașul meu este foarte fericit, chiar dacă nu vede bine, se bucură de ce aude, de muzică.”

În această zi specială, s-au simțit bine, alături de copii și lucrătorii medicali din cadrul instituției.

TATIANA SAVA, infermieră:”Este o minune, o minune nu alt ceva.”

MARIA SLĂNINĂ, lucrător în laborator:”Este minunat, minunat, pentru copii este foarte bine. Mulțumim foarte mult că se face așa o plăcere pentru copii. Sunt bucuroși și fericiți că le-ați făcut așa o sărbătoare.”

De Ziua Internațională a Copiilor, micii pacienți au cântat și au dansat alături de interpreta Valentina Nejel. Cei drept, din cauza stării lor de sănătate, dar și a măsurilor de protecție luate pe timp de pandemie, au fost nevoiți să stea separat fiecare în salonul său și să urmărească showul de pe geam.

VALENTINA NEJEL, interpretă:”Mă bucur să văd acești copii plini de speranță, plini de iubire. Și chiar dacă sunt acolo sus și nu pot să vină aici cu noi, să se bucure de viață, de culoare, măcar de aici facem și noi o mică plăcere.”

Organizatorii evenimentului spun că au decis să le facă o surpriză copiilor internați la Institutul Oncologic pentru a-i face fericiți și pentru a-i ajuta să facă față mai ușor problemelor de sănătate cu care se confruntă. Ei le-au mulțumit și sponsorilor, datorită cărora organizaarea acestei acțiuni a fost posibilă.

VEACESLAV IACOVLEV, clovn:”Desigur că pe noi astăzi ne-a susținut Fundația „Miron Șor”. Mulțumim mult. Sincer, eu nu că m-am așteptat, dar sunt uimit pentru că acest om foarte multe face pentru copii, pentru toți oamenii. Eu am o dorința ca fiecare copil, pentru că eu în suflet sunt copil, când voi deschide ușa la Oncologie, când voi intra în primul salon să nu fie nimeni, când îl deschid pe al doilea, la fel, să nu fie nimeni.”

ILONA RUDENCO, ajutor clovn:”Noi astăzi suntem aici pentru că micuții au nevoie de o susținere mare și mai ales cei care astăzi sunt aici. Cea mai mare parte din viața lor o petrec în saloanele spitalelor. Așa că, mai ales acum, în carantină au nevoie de o atmosferă caldă.”

Potrivit reprezentanților Institutului Oncologic, în instituția medicală sunt internați în jur de 30 de copii diagnosticați cu cancer sub diferite forme.

Spread the love

Check Also

Șapte bărbați din Drochia, reținuți de oamenii legii | VIDEO

Un grup de persoane format din 7 indivizi, originari din r-nul Drochia, cu vârstele cuprinse …