Zeci de migranți, descoperiți într-un camion frigorific pe o autostradă din Grecia | VIDEO

Zeci de migranți, descoperiți într-un camion frigorific pe o autostradă din Grecia. Şapte dintre aceștia prezentau probleme respiratorii şi au fost transportaţi la spital, relatează Agerpres.

Poliţia elenă a descoperit luni 41 de migranţi ascunşi într-un camion frigorific pe o autostradă din nordul Greciei, au anunțat autoritățile locale, citate de Reuters. Migranţii erau tineri, în mare majoritate de naţionalitate afgană, conform poliţiei.

Şoferul camionului frigorific, de origine georgiană, a fost arestat luni dimineaţă pe autostrada Egnatia, în apropierea oraşului Xanthi din nordul Greciei, după un control de rutină. Un al doilea individ, de origine turcă, a reuşit să scape şi încă este căutat de autorităţi.

Descoperirea are loc după ce anterior 39 de migranţi, despre care se crede că erau vietnamezi, au fost găsiţi morţi într-un camion frigorific, într-un parc industrial în apropiere de Londra.

Grecia face eforturi pentru a face faţă celui mai mare aflux de migranţi după vârful înregistrat în 2015, când peste un milion de migranţi au plecat din Turcia cu destinaţia Europa Occidentală, prin Grecia.

În prezent, aproximativ 34.000 de solicitanţi de azil şi refugiaţi se află în taberele de primire din insulele greceşti din Marea Egee, cu mult peste capacitatea proiectată, de 6.300 de locuri.

Spread the love

Check Also

COVID-19 în lume: Peste 100 de mii de morți în SUA, Spania este în doliu, renunțarea la restricţii continuă | VIDEO

Peste 5,6 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial și …