Zeci de șoferi, prinși noaptea trecută pe bd. Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului circulând cu viteză

La o săptămână de la teribilul accident produs din cauza vitezei sporite pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, soldat cu uciderea a două persoane și rănirea altor patru, șoferii nu au devenit mai prudenți. Inspectoratul Național pentru Securitate Publică (INSP) anunță că numai în noaptea trecută a depistat și documentat 65 de conducători auto pentru depășirea limitei de viteză pe principala arteră a capitalei, scrie ziarulnational.md.

Totodată, în ultimele 12 ore, ofițerii Direcției de patrulare Centru au depistat la volanul mașinilor 40 de șoferi suspecți în stare de ebrietate, dintre care 18 în stare de ebrietatea avansată, 14 șoferi în stare de ebrietate minimă, cinci conducători au refuzat testarea alcoolscopică, iar trei se aflau în stare de ebrietate narcologică.

Alți 19 șoferi au încălcat regulile de exploatare a vehiculelor, având defecțiuni tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, fie conduceau mașini cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare sau aveau probleme cu permisele de conducere.

INSP anunță că, de vineri și până acum, a sancționat deja peste 120 de șoferi în cadrul operațiunii „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”.

Menționăm că inspectorii de patrulare au decis să „revină în forță”, până la finele lunii mai, pe străzile locale și drumurile naționale, unde vor organiza filtre pentru a verifica inclusiv dacă șoferii sunt în stare de ebrietate la volan, au actele în regulă etc. De asemenea, pe porțiunile de drum cu risc sport de producere a accidentelor rutiere vor fi plasate automobile-capcană, iar vitezomanii vor fi vânați și pe timp de noapte cu radarele din dotarea Poliției.

Spread the love

Check Also

Spitalul din Dubăsari în care erau tratați pacienții infectați cu COVID-19 a fost închis

Spitalul din Dubăsari în care erau tratați pacienții infectați cu COVID-19 a fost închis. Despre …