Sute de transportatori s-au adunat în fața Guvernului pentru a cere tarife mai mari | VIDEO

Aproximativ 300 de conducători auto dar și administratori ai companiilor de transport protestează în Piața Mării Adunări Naționale. Transportatorii sunt nemulțumiți că, atât Guvernul, cât și Ministerul Economiei nu au luat măsuri în privința majorării tarifelor.

Aceștia cer ca prețul pentru biletul de transport să crească de la 48 de bani pentru un km, la 92 de bani.

„Nu reușim să întreținem o bază tehnico materială așa după cum prevede codul transporturilor rutiere. Nu reușim să plătim salariaților salarii mai mari decât minimul de consum. De aceea suntem profund indignați că ME nu merge la preîntâmpinare, refuză să iasă cu noi la convorbiri.”

În timp ce transportatorii auto protestează, iar oamenii nu au cu ce se deplasa la Chișinău, cu mașina la scară, prim-ministrul Maia Sandu a refuzat să acorde pentru echipa noastră de filmare vreun comentariu despre greva organizată de transportatori.

În schimb, pe pagina Ministerului Economiei a fost plasat un comunicat, potrivit căruia Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse, blocând astfel circulația cetățenilor.

De asemenea, se menționează că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri și doar după îndeplinirea acestor condiționalități, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.

OLEG ALEXA, președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto: „Este o declarație populistă a Guvernului, pentru că noi încasăm bani în proporția stabilită de acel tarif aprobat încă în 2012 și întărit încă în 2013, intrat în vigoare.”

De asemenea, în comunicat se mai menționează că proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de deservire a serviciilor rutiere din țara noastră.

 

Spread the love

Check Also

Încă trei persoane au decedat de COVID-19, în ultimele 24 de ore, iar 126 de persoane au fost externate

În ultima zi a lunii mai, autoritățile anunță încă trei decese din cauza COVID-19. Este …