Zelenski a înregistrat un record absolut. A răspuns la întrebările jurnaliștilor o zi întreagă | VIDEO

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a înregistrat un record absolut, ţinând o conferinţă de presă, care a durat circa 14 ore, cea mai lungă din istorie.

Formatul era prestabilit și presupunea ca jurnaliștii, grupați în câte 7-10 persoane, să acorde întrebări președintelui. Fiecare grup urma să fie schimbat de altul la jumătate de oră.

Lista jurnaliștilor a fost întocmită în baza acreditărilor.

Subiectele principale au fost relația cu Federația Rusă și conflictul pe situația cu președintele american, Donald Trump.

La aproape opt ore de la începerea conferinţei de presă, desfăşurată într-o sală în centrul Kievului, un reprezentant al agenţiei Naționale ucrainene de Înregistrare in domeniu, a anunţat recordul, scrie Agerpres.

Preşedintele Zelenski s-a declarat surprins de recordul stabilit, afirmând că este o persoană ”modestă” şi că urăşte aniversările.

Este de menționat că Vladimir Zelenski a bătut recordul. Anterior, președintele din Belarus a susține o conferință de presă care a durat șapte ore.

Preşedintele ucrainean a abordat mai multe subiecte precum conflictul din estul Ucrainei, relaţiile cu Rusia sau convorbirea sa telefonică cu preşedintele american Donald Trump, ce a provocat un adevarat scandal la nivel internațional. Zelenski a subliniat că este pregătit pentru o eventuală anchetă privind potențiala imixtiune a Kievului in alegerile prezidențiale americane, din 2016. ”SUA nu ne-au dat nimic de la ce putem iniția vreo investigație. Daca vor spune ca au fost ingerințe, vom fi fericiți sa investigăm”, a spus președintele ucrainean, facând referire și la compania de energie Burisma, în care era implicat fiul fostului vicepreședinte american Joseph Biden.

Spread the love

Check Also

Încă trei persoane au decedat de COVID-19, în ultimele 24 de ore, iar 126 de persoane au fost externate

În ultima zi a lunii mai, autoritățile anunță încă trei decese din cauza COVID-19. Este …