Zi tragică: Trei lucrători medicali din Moldova, răpuși de COVID-19

Moldova continuă să își piardă eroii în halate albe din cauza coronavirusului. Doar pe parcursul zilei de astăzi, s-a anunțat pe rețelele de socializare de către colegii de breaslă despre decesul a trei lucrători din sistemul medical. O nouă victimă a virusului a devenit Liubovi Lupașco, care activa în calitate de asistentă medicală în cadrul Centrului de Sănătate Vadul lui Vodă. Anunțul a fost făcut de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, scrie ZdG.md.

„Comunitatea academică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” exprimă condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în eternitate a asistentei medicale Liubovi Lupașco, care a activat în cadrul Centrului de Sănătate Vadul lui Vodă și a fost răpusă de coronavirusul de tip nou, la vârsta de 59 de ani.

Și-a dedicat 38 de ani din viață sistemului național de sănătate”, este mesajul publicat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Tot astăzi, Șeful Centrului de Sănătate din satul Rudi, raionul Soroca, Ion Vasilachi, s-a stins din viață din cauza noului coronavirus. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de către reprezentanții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Tot pe Facebook, reprezentanții instituției de învățământ au transmis condoleanțe rudelor victimei.

„Comunitatea academică a USMF „Nicolae Testemiţanu” exprimă condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor, în legătură cu trecerea în eternitate a medicului Ion Vasilache, directorul Centrului de Sănătate Rudi, Soroca. MEDICUL a fost răpus de coronavirusul de tip nou”.

A decedat și medicul neurolog Liudmila Smirnova, infectată anterior cu COVID-19. Despre acest lucru a anunțat administrația și colectivul IMSP Institutul Mamei și Copilului, pe 28 septembrie. Purtătorul de cuvânt al instituției Maxim Cazacu a confirmat pentru NM că aceasta fusese anterior infectată cu COVID-19.

Potrivit reprezentanților IMC, Liudmila Smirnova a deținut funcția de șefă a secției Neurologie în perioada 1985 – 1998.

„Va rămâne în amintirea colegilor ca un specialist desăvârșit, un exemplu de profesionalism și dedicație în cei peste 35 de ani de activitate în cadrul instituției” se arată în necrolog.
Spread the love

Check Also

Epidemiologul Alla Tocarciuc: virusul nu a renunțat – mai puțini oameni au luat testul

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă, iar faptul că au fost confirmate mai puține …