Ziua Națională a României: Sute de oaspeți la recepția organizată de ambasada României la Chișinău | VIDEO

De Ziua Națională a României, ambasada României la Chișinău a organizat o recepție, la care au participat sute de invitați. Printre oaspeții de onoare s-a numărat șeful statului Igor Dodon, care a venit pentru prima dată la astfel de eveniment în cei 3 ani de șefie, prim-ministrul Ion Chicu, dar și mai mulți deputați. În discursul său, atât ambasadorul Daniel Ioniță, cât și președintele țării, au menționat importanța colaborării bilaterale dintre cele două țări.

Oaspeții Ambasadei României la Chișinău au fost întâmpinați de către diplomatul român, Daniel Ioniță. Președintele Igor Dodon a venit cu flori, pe care le-a înmânat soției ambasadorului.

În discursul său, Ioniță a menționat că România va continua să rămână partenerul de încredere al țării noastre.

DANIEL IONIȚĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „În contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din RM. Va urmări realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor.”

La rândul său, șeful statului a ținut să mulțumească României pentru susținere, dar și pentru suportul statului vecin pentru renovarea a 900 de grădinițe, inclusiv cea din satul de baștină a lui Dodon.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: „Am deosebita onoare să felicit Statul Român, frații noștri de peste Prut cu această sărbătoare, Ziua Națională a României. România este partenerul comercial numărul unu, devenind piața de desfacere cea mai mare pentru vinurile moldovenești.”

La eveniment au fost prezenți și deputații, dar și consilierii municipali ai Partidului ”ȘOR”, care au menționat importanța României în dezvoltarea statului nostru.

IGOR HIMICI, deputat Partidul Politic ”ȘOR”: „O seară minunată și noi ne mândrim că avem așa prieteni, așa vecini care ne susțin. La mulți ani, România! La mulți ani, popor românesc!”

SERGHEI BURGUDJI, consilier municipal, Partidul ”ȘOR”: „Noi sperăm că vor fi mai multe proiecte constructive pentru țara noastră, mai multe colaborări internaționale și Partidul Politic ”ȘOR” este un partid care dorește relații mai strânse cu Țara Română.”

La 1 decembrie, România a marcat 101 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.

Spread the love

Check Also

Medicul pediatru, Mihai Stratulat, anunță că el și familia sa au fost contaminați cu COVID-19. Ce mesaj a publicat

Medicul pediatru, Mihai Stratulat, anunță că el și familia sa au fost contaminați cu COVID-19, …